Gör-det-själv soffstädning i ditt hem

enkel soffstädning

Din soffa i hemmet är den centrala delen i ditt vardagsrum där de flesta familjemedlemmar och barn kopplar av efter en tung dag eller tar emot gäster. En snygg och ren soffa kan säga mycket om skicket i huset. Oavsett hur ofta du rengör klädseln kommer det säkert att bli smutsigt på grund av den stora mängden personer i den delen av området. Du måste därför ägna extra ansträngningar på en soffstädning för att hålla allt i gott skick då din favoritsoffa får uppleva en hel del smuts varje dag. Smuts och spill är förstås oundvikligt.

Bäst sätt att rengöra soffa

Att anlita professionella städföretag i Boden för din möbelklädsel en gång om året rekommenderas starkt om du vill förlänga soffans livslängd. Och ändå kommer soffan sannolikt bli befläckad långt innan vårrengöringen, när du kanske planerar att ringa din lokala städtjänst för en soffstädning. Men om din klädsel blir smutsig och mycket fläckad, var inte rädd, läs istället det här inlägget om gör-det-själv soffrengöringstips!

1. Dammsug din soffa helt

Då detta är den kanske mest använda möbeln i ditt hem, bör du göra det till en rutin att dammsuga det då och då så du upptäcker eventuella spill och matrester. Möbler med möbelklädsel samlar mycket damm och smuts; Dammsugning drar emellertid ut det mesta av orenheten från det stoppade materialet. Så du bör nog börja denna uppgift med omfattande dammsugning.

2. Rengör din soffa

Tvätt av klädseln rekommenderas inte på grund av risken. Men det finns några tips du kan använda för att undvika större projekt. Förbered en blandning av varmt vatten och några droppar rengöringslösning. Doppa en rengöringssvamp i denna blandning och pressa ut överflödiga mängder och börja torka i soffan. Denna teknik kommer säkert att återuppliva klädselns tyg och fräscha upp den.

3. Få bort fläckarna

Detta är förmodligen den mest komplicerade delen av att rengöra klädsel på egen hand. En fläckfri yta kan dock uppnås med hjälp av en specialiserad fläckborttagningslösning. Men det beror helt på vilken typ av klädsel du använder, och om tyget är känsligt kan kraftfullt rengöringsmedel förstöra klädseln. Du kan alltid bläddra på internet för hemgjorda fläckrengöringsrecept. De vanliga ingredienserna för soffstädning inkluderar bakpulver, salt och vinäger.

4. Låt din soffa torka efter din soffstädning

Om du vill förhindra snabb nedsmutsning måste du torka ut din soffa helt innan du använder den. För snabb torkning kan du placera soffan i solljus eller låta fönstren öppna. Men se till att torka den ordentligt innan du sitter på den och åter tar den i bruk.