Hitta rätt städfirma

hitta bra städare från en städfirma i boden

Jag är den förste att erkänna att hushållssysslor inte är min starka sida. Jag älskar när mitt hem är skinande fräscht, men jag avskyr själva städprocessen. Jag förstår ärligt talat inte människor som min vän Anna, som säger att städning är terapeutiskt och lindrar stress. Visst känner jag mig lite stressad när mitt hus är rörigt, men den obehagskänsla jag får när jag ska ta ut hinkar och rengöringsmedel liknar ingen annan. Resultatet? Jag lägger förmodligen mer energi på att gräma mig över min situation än vad det skulle ta att faktiskt städa huset.

Åtminstone var min situation så för ett år sedan. Men tiderna förändras. Det beror på att jag äntligen insåg att det inte är ett karaktärsfel att inte gilla att städa och att det är en enkel lösning på ett jobbigt problem. Jag kom fram till slutsatsen att städning helt enkelt inte är något som jag prioriterar och att jag hellre spenderar min tid till min son, mina vänner och min hobby. Därav att jag anlitar en städfirma!

Så anlitar du rätt städfirma för dig

Efter att ha gått igenom processen av att hyra in en städtjänst, skulle jag vilja ge lite råd om vad man ska leta efter. Först gäller det att hitta en städtjänst som utför det som kallas ”team städning.” Det innebär att två eller tre anställda kommer ut till ditt hem och arbetar tillsammans för att få allt i tipp topp. Fördelarna med team städning är två. För det första finns det finns alltid en handledare närvarande, vilket innebär att det finns någon som är ansvarig för jobbet. För det andra städar teamet på en bråkdel av den tid det skulle ta för en person att utföra uppgiften. Mitt hem är relativt litet men mitt team slutför jobbet på ungefär en timme. De håller på medan jag arbetar i mitt hemmakontor och de stör inte alls.

Städföretaget som du väljer bör också göra en omfattande bakgrundskontroll på sina anställda. Företaget ska utbilda sina anställda, samt tillhandahålla en ansvarsförsäkring om någon skulle skadas i ditt hem.

Ett flexibelt städföretag

Jag är särskilt nöjd med det städföretag i Boden jag har hittat eftersom de är mycket flexibla. De kommer att städa en gång varje vecka, varannan vecka eller månad. Det är upp till mig. I deras standardtjänst ingår ett brett utbud av städuppgifter, men jag kan också se till att de gör allt från rengöring av insidan av mitt kylskåp till att rengöra uteplatsen.

Jag har pratat så mycket om den bra service som en städfirma ger så att flera av mina vänner har också använt detta företag. En av mina vänner köpte nyligen ett hus, och företaget skickade ut ett team för att städa hennes gamla lägenhet och fräscha upp det nya huset innan hon flyttade in. En annan bekant byggde sitt eget hus och hyrde in företaget för att göra en byggstädning. När min granne var redo att måla utsidan av sitt hus, kom städfirman ut för att göra en högtryckstvätt. Jag berättade även om dem för min chef och det slutade med att de hyrdes in för att göra kontorsstädning. Men jag var mest chockad när min vän Anna – hon som älskar att städa – frågade mig om företagets telefonnummer för att hjälpa henne med vårstädningen.