10 effektiva hushållsknep

lyssna på musik när du städar är bra hushållsknep

Redo för smarta hushållsknep? Hushållsarbete kan ofta kännas irriterande och det kan kännas som att man ena dagen försöker att få ordning på hemmet för att sedan upptäcka att smutsen har återkommit dagen efter och att städning är en evig syssla. Har du erfarenhet av att känna detta dilemma?

Smarta hushållsknep för städning hemma

Jag ger dig här några användbara tips som kan lindra din ångest över städningen och underlätta för dig. Utan att du behöver betala för städtjänster.

Städschema

Organisera ett städschema över veckan, månaden och året. På detta sätt så vet du när och vad som ska städas under olika perioder vilket leder till att du känner mindre stress över det. Så länge du är konsekvent och följer detta schema kommer det att underlätta för dig.

Checklista

Skapa en checklista över vad du ska städa under den specifika dagen. På detta sätt kan du lätt se vad det är som ska städas, du kan sätta upp mål och bocka av dem efterhand för att se vad du har uppnått.

Minimera störningar

När det är dags för städningen försök att avlägsna så mycket störningsmoment som möjligt. Tv och telefon kan lätta dra vår uppmärksamhet från städningen, vilket bidrar till att det tar längre till att bli klart med den. All störning utifrån bör minimeras för att uppnå bästa möjliga effektivitet.

Skanna av ditt hem

Innan du sätter igång med städningen, kolla av ditt hem och se vilka områden som är i mest behov av rengöring. Starta där och jobba dig mot de områden som behöver mindre uppmärksamhet.

Organisera dina städprodukter

Förvara dina städ produkter organiserade och redo i en hink som du kan bära med dig. Det sparar dig inte bara effektivitet och energi att leta upp innan varje städomgång, utan det sparar dig också en massa tid om du har dem i ordning från början.

Fråga familjen om hjälp

Om ni är flera i familjen som hjälper till så kan ni drastiskt förkorta städ tiden. För bästa möjliga effektivitet, dela upp er i huset och ta varsin del och städa den delen. Detta är nog mitt bästa hushållsknep.

Lyssna på musik

Musik kan få dig att städa ännu snabbare. Sätt på en CD skiva och låt musiken guida dig i ditt städande. Musiken kan hjälpa dig att komma i din toppform och du kommer bli förvånad över hur snabbt du kommer att bli färdig.

Plocka undan

Se till att inte ha saker liggande runt om i huset då du måste börja med att plocka undan dessa före du börjar städa. Ta istället för vana att alltid plocka undan saker till sin rätta plats efter dig varje gång du har använt dem.

Alternativa städmetoder

Då många städ produkter kan vara skadliga för din hälsa är det många personer som använder sig av alternativa metoder. Dessa metoder kan ta lite längre tid att använda men är också ofta billigare, kan köpas i storpack, är hälsosammare och miljövänliga. Exempel på sådana produkter kan vara destillerad vinäger, bakpulver och sodavatten.

Rengöring av golv

Det största delen av smutsen i våra hem kommer ifrån golven och för att förebygga så mycket som möjligt är dammsugning och rengöring av golven ett bra sätt. De flesta sätter därför upp regler som att skor inte är tillåtna inomhus.

Jag hoppas att denna lista med 10 tips på hushållsknep har hjälpt dig att få en insikt på hur man blir mer effektiv med sin städning. Målet är att kunna hitta de mest effektiva metoderna för att tiden för städningen ska vara så liten som möjligt. När man uppnått detta kommer städningen att gå som en dans.