Att flytta – En checklista med 35 flyttips

flytta med rätt flyttlådor

Det finns inget mer spännande än att hitta det perfekta hemmet att flytta in till. För både förstagångsköpare och säsongs-ägare kan det vara en fantastisk tid, men den kommer också att vara precis lika stressig. Nuvarande hem-ägare som ska flytta har kanske den tyngsta bördan av stress då flytten är beroende av försäljningen av deras nuvarande hem, lika väl som de problem som kan uppstå med det nya köpet. Att få båda sakerna att gå smidigt och sen faktiskt flytta till det nya huset kommer att vara en svår tid.

Det kan vara enkelt att bli lite tagen av det hela med försäljningen av det gamla huset och köpet av det nya, vilket kommer göra att du faktiskt kommer att förbise de små detaljerna med att faktiskt flytta in i ditt nya hus. Följande lista är en omfattande checklista för att flytta, som kommer att hjälpa vem som helst att genomföra flytten lite mer smärtfritt. Det är inte meningen att slutföra hela listan, men det är en stadig grund att arbeta från och kommer antagligen utlösa andra uppgifter som måste arbetas igenom.

Checklista för Flytt – Top 35 flyttips

 1. Kommunalskatt – informera din kommun vart du ska flytta och ge dem den nya adressen om det är i samma område.
 2. Elektricitet – informera det nuvarande företaget när flytten ska genomföras. Kontakta dem eller det nya företaget när du flyttar in.
 3. Gas – informera det nuvarande företaget när flytten ska genomföras. Kontakta dem eller det nya företaget när du flyttar in.
 4. Vatten – informera det nuvarande företaget när flytten ska genomföras. Kontakta dem eller det nya företaget när du flyttar in.
 5. Post – överväg Adressändrings.se omdirigerings-tjänst för att få tag på alla företag eller människor som gled genom nätet och som inte informerades om att du skulle flytta.
 6. Internet bredband – informera den nuvarande leverantören med datumet då internet ska stängas av. Nya bredbandstjänster kan ta ett par dagar att fixa, så arrangera det så fort kontrakten har bytts.
 7. Veterinär – undvik panik när hunden är sjuk genom att registrera dig på en bra klinik.
 8. Djurförsäkring – kanske samlar damm, men behöver fortfarande uppdateras.
 9. Läkare – beroende på området kan det vara svårt att registrera sig hos närmaste läkare, så skjut inte upp det. Leta efter rekommendationer.
 10. Tandläkare – om du letar efter en lokal tandläkare, gör det direkt, för de är guld. Du kanske måste leta utanför området.
 11. Telefon – ge din leverantör tid för att skapa en ny kontakt om du inte tar över det existerande numret. Ingen telefon, inget bredband.
 12. Hemtjänst – om du har en fönsterputsare, en trädgårdsmästare eller andra tjänster, låt dem veta att du flyttar, och du kanske fortfarande behöver dem om du flyttar lokalt.
 13. Bibliotek – var säker på att du har lämnat tillbaka alla gamla böcker.
 14. Bank – om du lämnar din bank kanske du behöver gå igenom en säkerhetsprocess av brev, telefonsamtal och besök.
 15. Byggförsäkring – långivaren borde kräva en giltig försäkringspolicy för egendomen innan slutföring. Men för säkerhets skull, se till att det är i sin ordning.
 16. Hemförsäkring – fixa det innan dagen du ska flytta, den närmar sig fortare än du tror. Den kan skydda eventuella skador medan du flyttar in, vilket även kan bli billigare.
 17. Körkort – det är ett brott att inte uppdatera adress detaljerna.
 18. Kreditkort – utan rätt adress kommer redogörelsen inte att nå dig, kort ägaren och leveransadressen kommer inte att matcha transaktionerna.
 19. TV-licens – var säker på att du uppdaterar adressen så du kan fortsätta kolla på TV i det nya huset.
 20. Medlemskort – kom ihåg dina medlemskort för alla mataffärerna.
 21. Online konton – konton som Netflix, Facebook och Instagram etc och så vidare, behöver uppdateras med ny bostadsadress.
 22. Andelar och Investering – alla de undanstoppade andelarna och investeringarna behöver uppdateras.
 23. Vänner – anta inte att alla vet om att du har flyttat.
 24. Premieobligationer – kontaktadress behöver också uppdateras.
 25. Bilförsäkring – att ändra adressen kan till och med ge en billigare premium.
 26. Skola – Du kanske har letat runt efter rätt plats, rätt skola, men glöm inte att också ansöka om att få tillträde.
 27. Julkortslista – kontakta dem som du får kort av en gång om året som du sällan träffar – om du vill hålla kontakten med dem.
 28. Livförsäkring – ett annat dokument som kan behöva låsas in och hållas säkert någonstans.
 29. Arbetsgivare – uppdatera dina personliga detaljer med personal.
 30. Försäkring av tillbehör – om du registrerade din adress hos tillverkaren, uppdatera den.
 31. Kundkort – avsluta eller uppdatera de kundkort du kanske har, eller inte har använt på flera månader.
 32. Prenumerationer – tidningsprenumerationer behöver uppdateras eller avslutas.
 33. Leveranser – om det finns några långtids leveranser du väntar på, låt dem veta att du flyttar.
 34. Fordons-registreringsdokument – behöver göras för alla fordon i hushållet. Även påminnelser för skatten kommer inte att komma utan rätt information.
 35. Vallängd – ingen registrering, ingen röstning.

Tänk på att denna checklistan för flytt borde vara på en säker plats för att försäkra att alla de glömda uppgifterna blir gjorda när du flyttar in i ditt nya hem.

Lycka till med flytten! Önskar du bäst Flyttstädning Boden kan erbjuda? Kontakta oss för städhjälp!